Hrníčková buchta
podle paní Miloslavy ze Stříbra.
Suroviny:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 4 vejce
- ½ hrnku cukru
- ½ hrnku oleje
- ½ hrnku mléka
- prášek do pečiva
Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mléko, prášek do pečiva a mouku. Dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků a pozvolna upečeme.
Podle chuti můžeme do buchty přidat ovoce, tvaroh, nebo polít polevou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka