Jablečná povidla s octem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie z Budětic.

Suroviny:

  • 5 kg jablek
  • 2,5 kg jemného krystalového cukru
  • 1,25 dl octa

Postup:

Oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a octem a necháme v chladnu do druhého dne odstát. Druhý den vše rozvaříme do sklovita a ještě horká povidla plníme do sklenic. Pokryjeme celofánem nebo zavíčkujeme a necháme v teplé troubě zaschnout.

Poznámka:
Povidla jsou tuhá.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.