Jihočeská velikonoční sekanice

podle Mirky Kuntzmannové

Ingredience
  • 350 g vařeného uzeného masa
  • 350 g pečeného vepřového masa
  • 8 housek nebo rohlíků
  • 0,5 l mléka
  • 6 vajec
  • 1 pórek
  • petrželka
  • citrónová kůra
  • sůl, pepř, nové koření, zázvor
  • 1 lžíce sádla na vymazání pekáče

Pečivo nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme, až se mléko vsákne. Uzené i pečené maso nakrájíme na kostičky, omytý pórek na jemná kolečka a vše, spolu se žloutky a s výpekem z vepřového masa přidáme k namočeným rohlíkům. Osolíme, uvážlivě okořeníme, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, nakrájenou petrželku a naposledy opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Sekaninu rovnoměrně rozestřeme do vymazaného pekáče a ve vyhřáté troubě pečeme cca 1 hodinu při 160° C.