Kapří filet na tymiánu s citrónem
podle Václava Opla z restaurace Za oponou v Plzni.
Suroviny na 4 porce:
800g kapřích filetů
sůl
pepř
4 větvičky tymiánu
70 g másla
½ dcl olivového oleje
1 citrón
Postup:
Na rozpálenou pánev nalijeme olivový olej, vložíme osolené a opepřené porce kapra kůží dolů, přidáme na měsíčky nakrájený citrón a větvičky tymiánu. Pečeme z každé strany 4 minuty, po otočení kapra přidáme máslo, po rozpuštění jím kapra přeléváme. Vyjmeme a podáváme s bramborovým salátem nebo bramborami.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.