Kapří hranolky
podle kuchaře Petra Baumruka ze Starobolevecké hospůdky.
Suroviny na 4 porce:
600 g kapřích filetů
4 stroužky česneku
1 lžička sladké papriky
sůl
pepř
1,5 dcl bílého suchého vína
strouhanka
hladká mouka
olej
Postup:
Kapří filety nakrájíme na 1,5 cm široké hranolky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vínem, přidáme 2 lžíce oleje, papriku a promícháme. Necháme přes noc marinovat v lednici.
Smícháme mouku se strouhankou (2/3 hladké mouky, 1/3 strouhanky), hranolky obalíme ve směsi a smažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat na papírové utěrce.
Podáváme s různými omáčkami.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.