Kuřecí paprikáš
Oblíbený pokrm slovenské kuchyně, který má zajisté kořeny v Maďarsku.
Suroviny na 6 porcí:
1 kg kuřecích horních stehen
2 cibule
1 lžíce sádla
1 mrkev
1 malý plátek celeru
1 lžíce mleté papriky
2 stroužky česneku
špetka majoránky
2 bobkové listy
2 červené papriky
1 pálivá zelená paprika nebo 1 feferonka
1 vyzrálé rajče
mletý pepř
sůl
250 ml smetany a 1lžíce hladké mouky (na zahuštění)
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozpáleném tuku ji osmažíme, spolu s nakrájenou mrkví a celerem. Posypeme mletou sladkou paprikou, promícháme a podlijeme malým množstvím vody. Přidáme utřený česnek, mletý pepř, majoránku, sůl a bobkové listy. Vložíme porce kuřete a podlijeme vodou, aby bylo kuře ponořeno. Pod poklicí dusíme.
Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené rajče i papriku a dodusíme doměkka. Na závěr zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali mouku a krátce povaříme.
Vhodnou přílohou jsou moučné halušky nebo pečivo.
Celková doba přípravy tohoto receptu vám potrvá přibližně 1 hodinu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.