Lahůdkový salát z ředkviček

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Hanky z Chebu

Suroviny:

2,5kg hlávkového zelí
15dkg cukru krupice
10dkg křenu
5dkg soli
4dcl octa
1dcl oleje (slunečnicový, řepkový)


Suroviny:

3 svazky ředkviček
10 malých žlutých rajčátek (sherry)
3 velká rajčata
2 lahůdkové cibulky i s natí
sůl, pepř
šťáva z 1 citrónu
3 lžíce olivového oleje
200g mozarely


Postup:

Ředkvičky omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka, vložíme do hlubší mísy, přidáme na půlky nakrájená žlutá rajčátka, na díly nakrájená rajčata a na kolečka nakrájenou cibulku i s natí. Osolíme, opepříme, zalijeme citrónovou šťávou,olivovým olejem a lehce promícháme. Necháme vychladit.
Jednotlivé porce posypeme nakrájenou mozarelou.

Přílohy: pečivo

autor: posluchač