Masová haše s vejcem
Výhodně a výborně zužitkované masové zbytky, ze kterých se rázem stane velmi chutný pokrm. Je samozřejmě nutné, aby v hašé bylo více masa než pečiva.
- 300 g vařeného masa (telecí, hovězí, vepřové) nebo zbytky pečení
- 1–2 housky nebo rohlíky
- 50 g másla
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- masový vývar
- mletý pepř
- sůl
- 4 vejce
Ve studené vodě namočené housky nebo rohlíky vymačkáme a spolu s masem jemně umeleme.
Nakrájenou cibuli v rozpáleném másle osmažíme, zasypeme moukou a slabě osmahneme. Přidáme mleté maso s pečivem, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dobře promícháme. Za stálého míchání dusíme cca 20 minut.
Haši musí být vláčné a nelepivé. Do žádoucí hustoty můžeme přilít vývar.
Haši úhledně upravíme na talíř, navrch položíme sázené vejce.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory sypané pažitkou či petrželkou, maštěné máslem, kyselá okurka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka