Masové kostky po myslivecku
podle paní Marie z Manětína
Suroviny:
60 dkg masa (odřezky z divočáka, srnčí)
trochu oleje
kmín
2 lžíce koření divočina
1 velká cibule
3 – 4 stroužky česneku (podle chuti)
1 lžíce sádla
sterilovaná červená paprika
1 červená cibule
Postup:
Maso nakrájíme na kostky, přidáme kmín, koření, nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Zakápneme olejem, dobře promícháme a necháme přes noc v lednici. Maso dáme do pekáčku, přidáme sádlo a pečeme do měkka při 180° - 200°C po dobu cca 1 hodiny. Během pečení maso podléváme.
Po upečení rozdělíme maso na talíře, přelijeme šťávou, posypeme červenou cibulí nakrájenou na kolečka a proužky sterilované papriky.
Přílohy: chléb a sklenice piva
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.