Merenda - švestková polévka

Vaření s M. Kuntzmannovou , Vaříte s ČRo Plzeň

Merenda – švestková polévka
recept podle paní Mirky

Suroviny:

500 g vypeckovaných švestek
250 ml sladké smetany
podle chuti cukr
skořice
1 hřebíček

Postup:

Švestky rozvaříme se skořicí, hřebíčkem a cukrem. Na závěr odstraníme koření a zalijeme smetanou. Podáváme s rozpeky, křehkými plackami – křehkovicemi nebo s rohlíky. Ale i samotná merenda bez přílohy je velkou pochoutkou.

Doba přípravy : 10 minut
Doba vaření : cca 15 minut
Pro 4 osoby
autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.