Meteláček oslavil 40. narozeniny

20. duben 2022

Velkým koncertem 13. dubna oslavil Dětský folklorní soubor Meteláček pracující při ZUŠ ve Chválenické ulici v Plzni 40. výročí svého založení. Jeho řadami už prošlo mnoho mladých muzikantů i zpěváků, Meteláček navíc dlouhodobě patří mezi nejlepší dětské muziky v České republice.

Skvělou formu v letošním – výročním – roce soubor Meteláček potvrdil mimo jiné také na dubnovém Setkání dětských lidových muzik v Měšťanské Besedě v Plzni i na soutěži lidových muzik ZUŠ, kde Meteláček i malý Meteláček právem získal 1. místo a návrh na postup do ústředního kola.

Meteláček a Malý Meteláček

O šikovné muzikanty a zpěváky soubor Meteláček ani po 40 letech činnosti rozhodně nouzi nemá, velké uznání si zaslouží jeho dlouholeté vedoucí Alexandra Pelcová, Edita Koukolíková a také Martina Stachová. Jakousi přípravkou pro Meteláček je samostatný soubor Malý Meteláček pro děti od 4 do 11 let, o který se starají vedoucí Martina Stachová a Eva Gembická.

Malý Meteláček

Od roku 1982, kdy byl Meteláček založený, absolvoval soubor už obrovské množství vystoupení u nás i v zahraničí – vystupoval v Německu, Litvě, Francii nebo Chorvatsku. Pravidelně se účastní kulturních akcí, ale i folklorních festivalů a slavností v České republice. S Meteláčkem se v nejbližší době můžete setkat třeba 12. června na scéně U Branky v Plzni, kde vystoupí od 11 hodin v rámci hlavního dětského pořadu 24. mezinárodního folklorního festivalu CIOFF PLZEŇ 2022.

Spustit audio