Nebojte se grilovat i brambory, zeleninu a houby
Při grilování zkuste i brambory, houby, ovoce a zeleninu. Brambor může chutnat bramborověji a zelenina, ovoce nebo houby dostanou jinou dimenzi, tvrdí kuchař Martin Havlík.
Martin Havlík, učitel odborných předmětů Hotelové školy v Plzni na Borech a také šéfkuchař Gourmet clubu Bezejmenná u Plzně poradí i jednu příjemnou grilovanou sladkou tečku.
Na vaše dotazy, které jsme zaznamenali, odpovídá plzeňský zahradník Přemysl Písař.
Zveme na nejstarší po sobě jdoucí pochod u nás – 57. ročník Horažďovické padesátky. Ta se půjde v horažďovickém okolí na Klatovsku. Hlavní pořadatel Rudolf Dvořák zve na trasy od 7 do 50 km pro pěší a cyklisty na trasy do 100 km.
Doba covidová, kdy jsme nikam nesměli a platila přísná hygienická opatření i o budování zapuštěných nebo nadzemních bazénů, které si získávají stále více příznivců. Martin Zikula, technik firmy, která se v Plzni na Lochotíně zabývá výrobou, montáží a údržbou bazénů poradí, jak je připravit na letní sezónu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka