Nedělní kulturní tipy

7. září 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

„Mezinárodní folklórní odpoledne v Lokti" uzavře letošní „Karlovarský folklórní festival". V přírodním amfiteátru pod loketským hradem se od 14:30 představí zahraniční soubory, dobrovolné vstupné bude využito ve prospěch dětí v těžkých životních situacích. Pořadu bude předcházet dětská „Folklórní stezka" v přilehlém parku, naplánována je od 12:30.

Koncertem v Kasejovicích na jižním Plzeňsku pokračuje cyklus „Hudba v synagogách Plzeňského regionu". Vystoupí violistka Jitka Hosprová a houslisté Miroslav a Libor Vilímcovi, na programu je Bach, Martinů a další skladatelé. Začátek je v 17 hodin.

Houslista Pavel Šporcl s romskou kapelou Gipsy Way koncertují na zámku Kozel na Plzeňsku. V zámecké jízdárně budete vítáni v 16 hodin.

Harfenistka Kateřina Englichová a saxofonista Felix Slováček ml. zahrají od 15 hodin v jízdárně Světce u Tachova Smetanovu „Vltavu". Tímto koncertem končí hudební festival „Dveře jízdárny dokořán 2014".

2. ročník benefičního „Koncertu pro Kačku" se od 18 hodin koná ve Staré synagoze v Plzni. Je věnován všem, kteří z vlastního rozhodnutí opustili tento svět.

Máte poslední možnost prohlédnout si expozici obrazů a soch Jaroslava Róny „Srdce temnoty" v Galerii umění v Karlových Varech. U příležitosti zakončení výstavy je tam od 15 hodin připravena interaktivní komentovaná prohlídka pro děti a rodiče a následná tvůrčí dílna Lenky Tóthové.

„Festival polévky" proběhne od 14 do 20 hodin na náměstí Republiky v Plzni. Přijďte ochutnat exotické i tradiční polévky z několika čtyřicetilitrových kotlů - vařit se budou na otevřeném ohni přímo před vašima očima.

„Den plný her" nachystali pro děti Rokycanští patrioti. Spolu se svými potomky se můžete pobavit mezi 13. a 17. hodinou na fotbalovém stadiónu v Rokycanech.

Spustit audio