Vaječný likér

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Anny z Krásné u Aše.

Suroviny:

  • 1 kelímek šlehačky
  • 1 plechovka salka
  • 3 tyčinky ledových kaštanů
  • 4 kostičky hořké čokolády
  • ½ l rumu

Postup:

Do kastrolu dáme šlehačku a zahříváme, přidáme čokoládu a ledové kaštany. Mícháme, až se vše rozpustí, povaříme, necháme vychladnout. Do vychladlého vmícháme salko a rum a prošleháme. Likér plníme do sklenic a vychladíme.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.