Vaječný likér
podle paní Anny z Krásné u Aše.
Suroviny:
- 1 kelímek šlehačky
- 1 plechovka salka
- 3 tyčinky ledových kaštanů
- 4 kostičky hořké čokolády
- ½ l rumu
Postup:
Do kastrolu dáme šlehačku a zahříváme, přidáme čokoládu a ledové kaštany. Mícháme, až se vše rozpustí, povaříme, necháme vychladnout. Do vychladlého vmícháme salko a rum a prošleháme. Likér plníme do sklenic a vychladíme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.