Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou
podle paní Oliny ze Sokolova.
Suroviny:
500 g kuřecích prsou
100 g smetany ke šlehání
1 velká cibule
1 hermelín bez příchuti
podle chuti koření na maso (bazalka, oregano, vegeta, grilovací koření a jiné)
sádlo na vymazání
Postup:
Kuřecí prsa naporcujeme na menší kousky, osolíme a okořeníme podle chuti.
Dno menšího pekáče vymažeme sádlem a obložíme na tenká kolečka nakrájenou cibulí, na ni naskládáme kousky masa, na maso plátky hermelínu, celé zalijeme šlehačkou (nebo zakysanou smetanou) a pečeme na 180° C asi 1 hodinu - až je maso měkké.
Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou podáváme s přílohou podle vlastního výběru, nejlépe s rýží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.