Peřinový koláč

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie ze Starého Lázu.

Suroviny:

2 kostky měkkého tvarohu
6 vajec
2 balíčky vanilkového cukru
2/3 hrnku smetany ke šlehání
1,5 hrnku pískového cukru
12 lžic mléka
1/2 hrnku oleje
2,4 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

Postup:

Žloutky se čtyř vajec, pískový cukr, mléko a olej vyšleháme do pěny, po částech vmícháme mouku, prášek do pečiva a nakonec tuhý sníh ze 4 bílků. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč.

Tvaroh, dvě vejce, vanilkový cukr a smetanu ušleháme. Hmotu naplníme do zdobícího sáčku a hmotu nastříkáme ve tvaru kosočtverců na těsto. Pečeme při teplotě 180° C přibližně 40-45 minut.

autor: posluchač