Peřinový koláč
podle paní Marie ze Starého Lázu.
Suroviny:
2 kostky měkkého tvarohu
6 vajec
2 balíčky vanilkového cukru
2/3 hrnku smetany ke šlehání
1,5 hrnku pískového cukru
12 lžic mléka
1/2 hrnku oleje
2,4 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Postup:
Žloutky se čtyř vajec, pískový cukr, mléko a olej vyšleháme do pěny, po částech vmícháme mouku, prášek do pečiva a nakonec tuhý sníh ze 4 bílků. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč.
Tvaroh, dvě vejce, vanilkový cukr a smetanu ušleháme. Hmotu naplníme do zdobícího sáčku a hmotu nastříkáme ve tvaru kosočtverců na těsto. Pečeme při teplotě 180° C přibližně 40-45 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka