Pečená plec
podle paní Marie ze Štáhlav.
Suroviny:
1 kg vepřové plece
1 lžíce cukru
1 lžíce octa
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce kari
1 lžíce soli
1 kávové lžičky pepře
1 lžíce sladké papriky
1 cibule nahrubo nakrájená
1 šálku kečupu
1 l vody
1/8 másla
Postup:
Všechny suroviny, kromě masa, smícháme a dáme do pekáče do trouby na pár minut prohřát, aby se vše spojilo a rozpustilo. Pak do toho vložíme maso a pečeme přikryté do měkka. Nakrájené plátky masa podáváme nejlépe s rýží, přelité omáčkou, kterou není potřeba zahušťovat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka