Rychlá svačinka
podle Iva Růžičky ze Švejk restaurantu Tivoli Plzeň.
Suroviny:
50 g rýžových nudlí
5 vajec
1 mexická mražená směs
pažitka
sůl a pepř
olej, máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formiček na muffiny (pokud máme silikonovou, není potřeba)
Postup:
Nudle ponoříme do vroucí vody a necháme změknout asi tři minuty pod pokličkou.
Zeleninu lehce orestujeme na másle.
V misce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme, přidáme do nich nasekanou pažitku.
Nudle přecedíme a rozdělíme do formiček. Na to dáme zeleninu a nakonec zalejeme vejci.
Pečeme v předehřáté troubě na 180° C asi 30 minut.
Celková doba přípravy je 50 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.