Těstoviny vařené s dušenými krůtími játry
podle paní Venduly z Hůrek.
Suroviny:
krůtí játra
olej
cibule
sůl
kmín
kari
houby
těstoviny
Postup:
Játra vypereme a pokrájíme na nudličky. Nakrájená játra vysušíme a podlijeme olejem. Přidáme pokrájenou cibuli a dusíme do měkka.
Maso osolíme, okmínujeme a přidáme jednu plechovku pokrájených žampionů (máme-li houby čerstvé, dáme čerstvé). Vše ještě 10 minut dusíme. Po této době, přidáme 1/4 lžičky kari koření a promícháme.
Mezi tím, co se nám dusí játra, uvaříme si těstoviny - nejlépe vrtule či mušle. Do uvařených těstovin zamícháme výše uvedenou směs.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.