Merenda - švestková polévka
Merenda – švestková polévka
recept podle paní Mirky
Suroviny:
500 g vypeckovaných švestek
250 ml sladké smetany
podle chuti cukr
skořice
1 hřebíček
Postup:
Švestky rozvaříme se skořicí, hřebíčkem a cukrem. Na závěr odstraníme koření a zalijeme smetanou. Podáváme s rozpeky, křehkými plackami – křehkovicemi nebo s rohlíky. Ale i samotná merenda bez přílohy je velkou pochoutkou.
Doba přípravy : 10 minut
Doba vaření : cca 15 minut
Pro 4 osoby
recept podle paní Mirky
Suroviny:
500 g vypeckovaných švestek
250 ml sladké smetany
podle chuti cukr
skořice
1 hřebíček
Postup:
Švestky rozvaříme se skořicí, hřebíčkem a cukrem. Na závěr odstraníme koření a zalijeme smetanou. Podáváme s rozpeky, křehkými plackami – křehkovicemi nebo s rohlíky. Ale i samotná merenda bez přílohy je velkou pochoutkou.
Doba přípravy : 10 minut
Doba vaření : cca 15 minut
Pro 4 osoby
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka