Pikantní těstoviny s uzeným masem
podle Michala Haase z restaurace Hamrovka v Dobřívě
Suroviny pro 4 porce:
500g těstovin
300g uzené plece
100g cibule
100g anglické slaniny
200g čerstvé papriky
200g rajčat
1 větší stroužek česneku
1 lžičku cukru
špetku chilli koření
bazalku
40 ml olivového oleje
sůl
Postup:
Na rozpálený olej dáme nakrájenou anglickou slaninu a cibuli, přidáme nakrájenou papriku, spařená a oloupaná pokrájená rajčata. Lehce podusíme. Teprve pak osolíme a přidáme cukr, chilli koření a bazalku.
Vmícháme na kostky nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a provaříme.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, dáme na talíř, přelijeme omáčkou a dozdobíme petrželkou a zbylou bazalkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.