Pastevecké řízky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie.

Suroviny:

500 g roštěné
50 g tvrdého sýra
50 g hladké mouky
sůl
3 stroužky česneku
strouhanka
3 vejce
sádlo nebo olej na smažení

Postup:

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, důkladně proklepeme a potřeme prolisovaným česnekem. Poté plátky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, do kterých vmícháme nastrouhaný sýr a ve strouhance.

Takto připravené obalené řízky osmažíme na rozpáleném sádle nebo oleji.

Doporučená příloha: bramborová kaše, brambory, chléb, salát z čerstvé zeleniny.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.