Pastevecké řízky
podle paní Marie.
Suroviny:
500 g roštěné
50 g tvrdého sýra
50 g hladké mouky
sůl
3 stroužky česneku
strouhanka
3 vejce
sádlo nebo olej na smažení
Postup:
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, důkladně proklepeme a potřeme prolisovaným česnekem. Poté plátky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, do kterých vmícháme nastrouhaný sýr a ve strouhance.
Takto připravené obalené řízky osmažíme na rozpáleném sádle nebo oleji.
Doporučená příloha: bramborová kaše, brambory, chléb, salát z čerstvé zeleniny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.