Páteční kulturní tipy

25. červenec 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Koncert Studentského festivalového orchestru v Městském divadle v Mariánských Lázních slavnostně uzavře mezinárodní hudební festival „Mariánskolázeňská nokturna". Zazní skladby Rachmaninova, Beethovena, Bacha a dalších autorů. Zváni jste na 20. hodinu.

Představení „Chudenická Rusalka bledá" bude uvedeno v novém přírodním amfiteátru pod rozhlednou Bolfánek u Chudenic. Kromě jiných vystoupí sólistka Státní opery Jitka Burgetová a sólista opery Národního divadla Roman Vocel. Dojemný příběh vodní víly umocní atmosféra letní noci - začátek je v 21:30. Další repríza inscenace se koná už v sobotu 26. července.

„IN FEST Plzeň", festival dobré muziky a pěnivého piva, ovládne v pátek a sobotu areál Škodaland v Plzni. Páteční program od 16 hodin nabízí rock i pop, účinkovat budou například Rogallo, Odyssea, Extra band revival nebo Burma Jones v původní sestavě.

Legendární česká kapela Olympic zavítá do Ostrova u Karlových Varů. V rámci druhého dílu Ostrovského kulturního léta zahraje Petr Janda a jeho Olympic ve zdejším Zámeckém parku od 19 hodin.

Koncert pod širým nebem legendární skupiny Spirituál kvintet slibující skvělý hudební zážitek si mohou přijít vychutnat příznivci folkové muziky na statek Bernard v Královském Poříčí na Sokolovsku. Začátek koncertu je v 19 hodin.

V předvečer závodů historických motocyklů „Nepomucký trojúhelník" koncertuje od 20 hodin na Zelenohorské poště v Nepomuku Rock´n´roll Revival Band.

Návštěvníkům hradu Rabí zpříjemní večer známý písničkář a básník Karel Plíhal. Jeho koncert nazvaný „Vzduchoprázdniny" je naplánován od 20 hodin na hradním nádvoří.

„Plovárenské odpoledne" si v pátek a soboru můžete užít na Městské plovárně v Plzni, která se nachází na řece Radbuze mezi Doudleveckou a Papírenskou lávkou. Chybět nebudou lodičky, lehátka, houpačky, převozník ani letní drinky a jiné dobroty. Těšit se můžete také na živou hudbu, zábavné hry a divadlo pro děti. Akce je vyvrcholením projektu „Oživení Městské plovárny". Akce začíná v 16 hodin.

Spustit audio