Pomazánky z vajec
podle paní Jiřiny z Luk
Pomazánka vaječná
Suroviny:
8 vajec
20 dkg tvrdého sýra
2 malé bílé jogurty
2 lžíce majolky
2 stroužky česneku
pažitka
sůl trochu cukru
Postup:
Utřeme česnek, přidáme nasekaná uvařená vejce, nastrouhaný sýr, jogurt,
majolku, cukr a 1 lžíci rozsekané pažitky. Vše dobře promícháme.
Pomazánka vaječná – křenová
Suroviny:
5 - 6 vařených vajec
nastrouhaný křen podle chuti
5 dkg šunky
1 tatarská omáčka
petrželová nať
Postup:
Vejce najemno nastrouháme. Přidáme křen, na nudličky pokrájenou šunku, osolíme a vmícháme tatarku. Zdobíme petrželkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.