Pomazánky z vajec

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jiřiny z Luk

Pomazánka vaječná


Suroviny:

8 vajec
20 dkg tvrdého sýra
2 malé bílé jogurty
2 lžíce majolky
2 stroužky česneku
pažitka
sůl trochu cukru

Postup:

Utřeme česnek, přidáme nasekaná uvařená vejce, nastrouhaný sýr, jogurt,
majolku, cukr a 1 lžíci rozsekané pažitky. Vše dobře promícháme.


Pomazánka vaječná – křenová


Suroviny:

5 - 6 vařených vajec
nastrouhaný křen podle chuti
5 dkg šunky
1 tatarská omáčka
petrželová nať


Postup:

Vejce najemno nastrouháme. Přidáme křen, na nudličky pokrájenou šunku, osolíme a vmícháme tatarku. Zdobíme petrželkou.


autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.