Povinné čipování psů se blíží

19. srpen 2019

Od 1. ledna 2020 musí být každý pes označen elektronickým čipem.

Tato povinnost je majitelům a chovatelům psů dána zákonem a za její nesplnění hrozí postih. Od uvedeného data navíc bude očkování psa proti vzteklině platné, pouze pokud bude čipován.

Na úskalí zavedení této povinnosti do praxe ve veterinární poradně upozorňuje MVDr. Miroslav Svatoš. Informuje i o přínosech, které by očipování psů mělo přinést, a popisuje, jak samotné čipování psa probíhá. Zmiňuje se také o přibližné ceně čipu a jeho aplikace.

V této poradně také odpovídá na dotazy posluchačů, týkající se potíží jejich mazlíčků: např. dlouhodobého kašle psa nebo očkování kočky.

autor: Soňa Vaicenbacherová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.