Recept z rubriky Poradíme vám: bezinkové víno
podle nutriční specialistky paní Jaroslavy Kreuzbergové.
Suroviny:
- 2 l bezinek (bez stopek)
- 4 l vody
- 5 zrnek pepře
- 5 zrnek nového koření
- 3 hřebíčky
- 2 kg cukru
- 5dkg droždí
Postup:
Bezové plody opláchneme a vložíme do hrnce. Přidáme pepř a nové koření, přilijeme vodu a dáme na 30 minut vařit. Necháme zchladnout a po vychladnutí bezinky dobře vymačkáme a přecedíme přes plátýnko. Do šťávy, kterou získáme, přidáme cukr a opět vaříme po dobu 10 minut. Roztok necháme zchladnout, přidáme droždí, zamícháme a necháme 24 hodin stát. Po této době jej dobře promícháme a necháme opět 24 hodin stát. Scedíme do 5 litrových lahví, převážeme celofánem a necháme stát v teple, až do Vánoc. Na Vánoce stočíme do litrových lahví a konzumujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.