Roštěná se smetanovou omáčkou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Miloslavy z Chodova


Suroviny pro 4 porce:


60 dkg roštěné (zadní hovězí)
5 dkg slaniny
1,5 dcl šlehačky
2 lžíce kečupu
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
1 malá plechovka sterilovaných žampionů
tymián
pepř, sůl
worčestrová omáčka


Postup:


Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme olejem a necháme odležet. Poté roštěnky osolíme, opepříme po obou stranách opečeme, mírně podlijeme vývarem nebo horkou vodou a dusíme doměkka. Roštěnky vyjmeme a do zbylého vývaru nakrájíme slaninu, osmahneme, zaprášíme moukou,mírně podlijeme a vaříme. Přilijeme smetanu, přidáme kečup, tymián, žampiony, worčestrovou omáčku a ještě chvíli povaříme. Poté vložíme roštěnky a prohřejeme.


Přílohy: brambory, rýže, zeleninový salát

autor: posluchač