Roštěná se smetanovou omáčkou
podle paní Miloslavy z Chodova
Suroviny pro 4 porce:
60 dkg roštěné (zadní hovězí)
5 dkg slaniny
1,5 dcl šlehačky
2 lžíce kečupu
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
1 malá plechovka sterilovaných žampionů
tymián
pepř, sůl
worčestrová omáčka
Postup:
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme olejem a necháme odležet. Poté roštěnky osolíme, opepříme po obou stranách opečeme, mírně podlijeme vývarem nebo horkou vodou a dusíme doměkka. Roštěnky vyjmeme a do zbylého vývaru nakrájíme slaninu, osmahneme, zaprášíme moukou,mírně podlijeme a vaříme. Přilijeme smetanu, přidáme kečup, tymián, žampiony, worčestrovou omáčku a ještě chvíli povaříme. Poté vložíme roštěnky a prohřejeme.
Přílohy: brambory, rýže, zeleninový salát
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.