Šéfkuchař radí, jak nakládat s hovězím masem

Poslechněte si záznam pořadu pro všechny kutily a zahrádkáře
Hovězí maso patří mezi nejdražší na našem trhu. Jak ho vybírat a zpracovat, aby bylo šťavnaté a křehké, a aby nám chutnalo? Poslechněte si rady od Martina Havlíka, šéfkuchaře Gourmet clubu Bezejmenná a učitele odborných předmětů na Hotelové škole v Plzni na Borech.
Nechcete čekat na jarní sazeničky v zahradnictvích? Už můžete začít s pěstováním sazeniček celeru, paprik, pórku a rajčat. Jak na to radí plzeňský zahradník Přemysl Písař.
Zaměříme se i na přehrávání gramofonových desek a rozdíly mezi gramofonovými vložkami s Pavlem Člupkem z Jindřichova Hradce, který je milovníkem analogové hudby a konstruktérem gramofonů.
Jak se postarat o kolo v zimě, když ho často používáme, radí známý plzeňský cyklista Antonín Bartoníček. Doporučuje i vhodné oblečení.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.