Šéfkuchař radí, jak nakládat s hovězím masem

Největší audioportál na českém internetu

Hovězí steaky | Foto: Pixabay, Licence Pixabay, ©

Poslechněte si záznam pořadu pro všechny kutily a zahrádkáře

Hovězí maso patří mezi nejdražší na našem trhu. Jak ho vybírat a zpracovat, aby bylo šťavnaté a křehké, a aby nám chutnalo? Poslechněte si rady od Martina Havlíka, šéfkuchaře Gourmet clubu Bezejmenná a učitele odborných předmětů na Hotelové škole v Plzni na Borech.

Nechcete čekat na jarní sazeničky v zahradnictvích? Už můžete začít s pěstováním sazeniček celeru, paprik, pórku a rajčat. Jak na to radí plzeňský zahradník Přemysl Písař.

Zaměříme se i na přehrávání gramofonových desek a rozdíly mezi gramofonovými vložkami s Pavlem Člupkem z Jindřichova Hradce, který je milovníkem analogové hudby a konstruktérem gramofonů.

Jak se postarat o kolo v zimě, když ho často používáme, radí známý plzeňský cyklista Antonín Bartoníček. Doporučuje i vhodné oblečení.

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.