Šneci z listového těsta
podle paní Miloslavy z Chodova.
Suroviny 40 šneků:
- 1 listové těsto
- 20dkg šunky nebo jiné uzeniny
- 25dkg krájené goudy
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- kečup
- 1 vejce na potření
- kousek pórku
- koření – může být a nemusí
Postup:
Těsto přepůlíme, z každé části vyválíme placku ve tvaru obdélníku. Potřeme olejem a kečupem. Následně na těsto položíme uzeninu, sýr a posypeme pórkem. Zabalíme jako závin a pokrájíme na centimetrové proužky (jako roládu). Šneky položíme na pečící papír na plech a potřeme vejcem. Dáme do trouby a pečeme na 190° C cca 10-15 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.