Sobotní kulturní tipy

19. červenec 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Kino v Sušici patří mezi vybraná kina z celé republiky, do kterých dnes bude z plzeňského náměstí přenášeno představení Tři mušketýři. Přímý přenos začne ve 20:15 hodin, samotné představení o čtvrt hodiny později.

Písničkář Oldřich Janota a polská dvojice Sol Et Luna vystoupí dnes od 18 hodin v rámci festivalu Živé Skoky v kostele Navštívení Panny Marie v bývalých Skokách u Žlutic na Karlovarsku. Vstupné je dobrovolné a poslouží k další obnově poutního místa.

Koncert Theatrum Musicum - české rané baroko se od 18 hodin koná v kostele svatého Mikuláše v Potvorově na severním Plzeňsku. V podání Ensemble Inégal zazní především virtuózní vokální a instrumentální díla dvou slavných raně barokních autorů původem z Čech Bibera a Capricorna.

Na dvoudenní Bezdružické parní léto a dnešní Pivní slavnosti jste zváni do Bezdružic. Ode dneška také můžete v nově otevřeném Domě U Haranta navštívit výstavu Národní geopark Geoloci se představuje, která potrvá do 14. září. K vidění je tam i výstava Historie města a bývalého soudního okresu Bezdružice.

Výjimečné prohlídky na téma Historické praní prádla (aneb jak to asi nebylo) dnes nabízí Hrad a zámek Horšovský Týn. Uskuteční se v 11, ve 13:30 a v 16 hodin.

Na Keltský den láká zřícenina hradu Radyně na jižním Plzeňsku. Od 11 do 21:30 hodin vás tam čekají ukázky života v keltské vesnici, sokolníci s dravci a sovami, keltsko-římská bitva, dobová řemesla a mnoho dalšího.

Spustit audio