Starejte se dobře o zahradní nábytek. Prodloužíte mu život

29. květen 2021

V Hobby magazínu speciál jsme se mimo jiné postarali o dřevěný zahradní nábytek. Zaslouží si správné ošetření. Odborník vám poradí, jak na to.

Aby nový nátěr na zahradním nábytku držel, musíme starý zašedlý povrch očistit. Pak je třeba vybrat ten správný nátěr, a to podle druhu dřeva. Čím vyšší kvalitu zvolíte, tím lepší ochrannou bariéru povětrnostním vlivům vytvoříte. Další řady přidal Radek Kříž, technik Domu barev.

Bylinky mohou nejen zkrášlit zahradu, ale posloužit i v našich kuchyních a léčit různé zdravotní potíže. Jak a na co je využít poradil plzeňský zahradník Přemysl Písař.

S Tomášem Syslem z Institutu zdravého bydlení jsme se zaměřili na černé stavby, které mohou být po koupení nemovitosti velkým problémem. Probrali jsme i možnosti, jak vymáhat kompenzace za skryté vady, které se mohou projevit do 5 let od jejího zakoupení nebo ukončení stavebních prací např. při rekonstrukci.

Od Petra Dimitrova z Územního svazu Českého rybářského svazu jsme se dověděli, jak probíhá zarybňování západočeských vodních toků a nádrží. Sportovní rybáři si letošní sezónu opravdu užijí.

autoři: Jiří Šobr , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.