Středeční kulturní echo

3. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Hvězdné britské popové duo, které se proslavilo především v 80. a 90. letech minulého století - to jsou Neil Tennant a Chris Lowe, tedy Pet Shop Boys. Jejich koncert zažije dnes večer KV Aréna v Karlových Varech, po skončení je připravena video-after-party.

Karlovy Vary ještě jednou: v rámci Mezinárodního filmového festivalu tam na společném koncertě vystoupí skupina Čechomor a Karlovarský symfonický orchestr. Projekt "Proměny" zazní v karlovarském letním kině od 19 hodin.

Na amfiteátru v Plzni na Lochotíně ožije počínaje dnešním večerem filmové plátno. Festival "Letní filmové noci" zahájí promítání snímku Pí a jeho život. Začátek ve 21:45.

V nové sestavě hraje už pár týdnů plzeňská ska kapela Tleskač. Jak moc se skupina proměnila, to můžete posoudit od 20 hodin v plzeňském Zach´s Pubu.

"Cestou k Baldovu, symbolu husitství" - to je téma sochařského sympózia "Tusta Sculpta", které tento týden probíhá v Domažlicích. Sochaře při práci můžete pozorovat v zahradě domažlického augustiniánského kláštera do soboty 6. července.

V rámci cyklu "Česká fotografie" vystavuje své práce v chebské Galerii 4 pražská fotografka Tereza z Davle. Výstava nazvaná "Grandhotel" je tam k vidění do konce srpna.

A putovní výstava "Stavba roku Plzeňského kraje 2012" se přesunula do Mariánské Týnice. Do konce července se můžete přijít podívat do Muzea a galerie severního Plzeňska a blíže se tam seznámit se všemi 33 stavbami přihlášenými do veřejné soutěže "Stavba roku Plzeňského kraje".

Spustit audio

Více z pořadu