Úterní kulturní echo

23. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Plzeňské multikino Cinestar dává mimo jiné filmový trhák "Liberace". Ve snímku o vztahu slavného pianisty a baviče k mnohem mladšímu muži excelují Michael Douglas (majkl dagles) a Matt Damon. Pro Hollywood byl tento provokativní film až příliš gay, jinde po světě je hitem.

Pokud byste v Plzni rádi trávili letní večer s filmem, ale zároveň i pod širým nebem, můžete zajít na další snímek z nabídky Filmových nocí v lochotínském amfiteátru. Tentokrát je na programu animovaná dobrodružná komedie Croodsovi. Do života první pravěké rodiny na světě můžete nahlédnout po půl desáté večer.

V sušickém kině dnes budou mimo jiné vyprávět příběh sirotka, devatenáctileté ženy, která dostane jako svoje jediné dědictví starožitný klíč. Díky němu odemkne starou vilu v Itálii a spolu s ní i záhady vlastní rodiny. Projekce filmu "Italský klíč" začíná ve 20 hodin.

V kině Panasonic, a to už jsme v Karlových Varech, si na své přijdou milovníci westernu a akční podívané. Přesně z takových ingrediencí je namíchán Osamělý jezdec. Film s Johnnym Deppem v hlavní roli mají ve Varech na programu od půl osmé večer.

V Galerii U Bílého jednorožce v Klatovech se můžete seznámit s díly akademického malíře Jakuba Švédy. Zabývá se malbou, kresbou, světelnými objekty, skleněnou plastikou, věnuje se designu i architektuře. V nespolední řadě je také autorem sošky Českého lva, kterou rok co rok získávají nejlepší čeští filmaři. Výstava děl Jakuba Švédy v Klatovech trvá až do začátku září.

Právě během krásných slunných dní, které aktuálně prožíváme, vynikne prostor prosklené haly plzeňské rozhlasové budovy. Během celých prázdnin sem můžete zavítat na výstavu děl plzeňské výtvarnice Alice Kopečkové, která se zabývá olejomalbou, akrylem, věnuje se i tvorbě aradekoru a linorytu. Náměty čerpá obvykle ze svých procházek přírodou. Přijďte se podívat do rozhlasové budovy na náměstí Míru na Borech.

Spustit audio

Více z pořadu