Včelař radí: Zkvašený med už nejezte

Co vede ke kvašení medu, vysvětluje v Hobby magazínu speciál jednatel Českého svazu včelařů v Merklíně Michal Černý. Popisuje také, jak zkvašený med poznáte, a přidává tipy na jeho využití.

Malovat anděly pro citlivé duše si jako své poslání zvolila Michaela Němcová ze Svojšína. Zájemce o obrázek jí svěří svůj příběh a ona pak přímo pro něj nakreslí osobního anděla. U malířky andělů se byla podívat Martina Sihelská.

V zimě je třeba sledovat, jestli včely mají v dosahu dostatek potravy a v případě potřeby jim pomoci. Nejen o tom je další díl seriálu pro začínající včelaře.

Jak hnojit a nepřehnojit? Odpověď zná Josef Vačkář, instruktor Českého zahrádkářského svazu.

Západočeské muzeum v Plzni přišlo s novinkou. Na svém webu nabízí některé muzejní publikace ke stažení zdarma. Které to v současné době jsou?

Který tuk je nejlepší na vaření, pečení a smažení? Podle MUDr. Jana Vachka, primáře interního oddělení Klatovské nemocnice, je v tomto směru nejvhodnější řepkový olej.

Také houby mají své herbáře, pochlubit se jimi mohou muzea i soukromníci. Postup sušení hub pro uchování v herbářové sbírce přibližuje mykolog Zdeněk Hájek a připojuje, k čemu herbáře hub slouží.

autor: Soňa Vaicenbacherová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio