Zapečená pohanka s masem, brokolicí a bramborem
podle Josefa Jaroše - šéfkuchaře z Lázeňského domu v Konstantinových Lázních
Suroviny:
150 g kuřecích prsíček
150 g vepřové kýty
200 g napařené brokolice
250 g spařené pohanky
400 g vařených brambor pokrájených na kostky
150 g sýra eidam ( 30% tuku v sušině)
2 cibule
3 stroužky česneku
50 g slunečnicového oleje
mletý černý pepř
sůl
Postup:
Cibuli a česnek očistíme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí a vepřové maso, osolíme a dusíme doměkka. Mezitím si smícháme pohanku, brambory na kostky, brokolici a nakonec přidáme podušené maso. Směs podle chuti osolíme, dáme do vymaštěné zapékací mísy a při teplotě 170°C zapékáme 30 minut.
Těsně před koncem zasypeme strouhaným sýrem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka