Cuketa plněná mletým masem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Márie z Plzně.

Suroviny:

1 větší cuketu (alespoň 0,5 kg)
350-400g mletého masa
sůl
pepř
1 vejce drcený kmín
paprika
rajčata
cibule
česnek
masox
1 lžička hořčice
sójová omáčka
100 g anglické slaniny nebo špeku

Postup:

Cuketu oloupeme, podélně rozkrojíme a vnitřek vydlabeme.

Mleté maso, vejce, sůl, pepř a drcený kmín promícháme.

Cuketu naplníme masem. K vydlabanému vnitřku cukety přidáme nakrájené papriky, rajčata, cibuli a česnek.

Do pekáče rozložíme plátky anglické slaniny, necháme zesklovatět. Na slaninu položíme naplněnou cuketu, na ni nasypeme směs ze zeleniny, kterou podle chuti dochutíme hořčicí a sójovou omáčkou. Nakonec podlijeme rozvařeným masoxem, nebo vodou.

Pečeme při teplotě 160° C přibližně 40 minut.

Doporučená příloha: brambory, pečivo…

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.