Divadlo Pluto rozjelo 25. sezónu. Chystá premiéru anglické komedie

13. duben 2023

Už 36. premiéru uvede plzeňské divadlo Pluto 19. dubna. Půjde o populární anglickou komedii Raye Cooneyho 1+1=3 v hlavních rolích s Pavlem Kikinčukem a Danielem Rousem.

Divadlo Pluto vzniklo v roce 1999 díky několika členům souboru plzeňského divadla. „V rámci omlazování souboru operety museli někteří lidé odejít," vzpomíná Pavel Kikinčuk. Založili tedy nové divadlo a přišli s premiérou hry Jak se válčí na pavlači.

V malých divadlech jako je Pluto jsou herci v bezprostředním kontaktu s divákem. „Diváci vidí hercům takzvaně do kuchyně a my vidíme okamžitou reakci publika,“ vysvětluje Pavel Kikinčuk.

Pavel Kikinčuk a Daniel Rous

Divadlo není jen to, co publikum může vidět. Jde o ohromnou zákulisní práci - od návrhů kostýmů, rekvizit a scény po výběr zvuku a osvětlení. „Sladit vše dohromady není vůbec jednoduché,“ popisuje Daniel Rous. Nemožnost hrát v době pandemie covidu byla velmi frustrující. Nyní se ale divadlo opět naplnilo herci a diváky, kteří stále touží po kultuře a odreagování.

Vznik nové inscenace 1+1=3 mohli podpořit lidé na crowdfundingovém portále Hithit. Dosaženo bylo více než 100 procent. Typickou situační anglickou komedii, kde je mnoho zápletek, uvede doubravecké divadlo Pluto 19. dubna 2023.

autoři: Michaela Vondráčková , Iva Štěpánková
Spustit audio