Domácí kečup
podle šéfkuchaře Ivo Růžičky.
Suroviny:
2 kg rajčat
100 ml olivového oleje
cukr a sůl na dochucení
Postup:
Rajčata vložíme do vroucí vody, necháme 4 minuty projít varem, přendáme do studené vody, necháme schladit a oloupeme.
Oloupaná rajčata vyskládáme do vyššího pečícího plechu, rozmačkáme, zalijeme olivovým olejem a za občasného promíchání pečeme při teplotě 180 °C asi hodinu.
Po upečení rajčata rozmixujeme a dochutíme solí a cukrem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.