Houbové pečenáče
podle paní Libuše z Kovčína.
Suroviny na lák:
1,75 l vody
¼ l octa
¼ l bílého vína
10 lžiček cukru
6 lžiček soli
1 lžička hořčičného semínka
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
Suroviny na houbové řízky:
houby
2 vejce
strouhanka
sůl
pepř
2 cibule
Postup:
Svaříme lák a necháme vychladnout. Houby nakrájíme na centimetrové plátky, a osolíme. Obalíme ve strouhance, ve vajíčku a znovu ve strouhance. Pak osmažíme na oleji a necháme vychladnout. Do zavařovacích sklenic skládáme řízky a prokládáme cibulí. Nakonec zalijeme lákem a zavíčkujeme. Necháme aspoň den uležet a můžeme konzumovat.
Doba přípravy: 1 hodina.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.