Hovězí kýta na pivě
podle paní Marie ze Starého Lázu.
Suroviny na 8 porcí:
8 plátků hovězí kýty
5 plátků slaniny
sůl, pepř
4 velké cibule
tymián
plnotučná hořčice
1 hrnek světlého piva
Postup:
Plátky masa nakrájíme na nudličky a opečeme v rozškvařené slanině. Posolíme, opepříme a dusíme až skoro do měkka.
Do druhého pekáče střídavě pokládáme vrstvu masa, které potřeme hořčicí a posypeme tymiánem a vrstvu cibule, nakrájenou na kolečka. Postup opakujeme. Poslední vrstva bude cibule.
Vše zalijeme pivem a dáme zapéci na 180 °C cca 15-20 minut.
Jakmile cibule na vrchu změkne, je hotovo.
Hovězí kýtu na pivě podáváme s chlebem nebo rýží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.