Koníček, který se nedá odkládat na volný čas. Zvířata potřebují péči denně

27. březen 2024

K jarním svátkům patří mláďata, nyní se rodí o sto šest. Chovatelka Líba Lásková ze Zichova u Kolovče má jehňata i kůzlata.

Na statku Líby Láskové

Dříve měla paní Lásková i další zvířata. Ale dnes prý na práci a koníček stačí to, co má. Musí k tomu uzpůsobit i svoje dny a dovolené, protože zvířátka ji potřebují každý den.

Před několika dny dostala paní Líba jako velikonoční dárek hned čtyři jehňátka východofríské ovce a čtyři kůzlátka. Na farmě žijí ještě dva kocouři, kočka a kachny. Líba by se také chtěla vrátit k chovu holubů.

Kochat se hrou mláďat a mít místo televize podívanou na jejich skotačení je vykoupeno prací. Hospodářství, byť malé, musíte opečovávat každý den. Zvířata potřebují pravidelně nejen potravu a vodu, ale také je období dojení či střihání srsti. A nesmí jim chybět ani lidská láska a pohlazení. Někdy se stane, že je i potřeba asistence u porodů.

Kdo je zvyklý den ze dne se sbalit a odjet někam na dovolenou, ten by si takový chov pořizovat neměl, pokud nemá ihned zástup. Tento koníček se totiž nedá odkládat na volný čas, zvířata potřebují péči denně.

Spustit audio