Kuře na italský způsob

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny na 4 porce:

  • 8 ks horních kuřecích stehen
  • 50 g másla
  • 250 ml šlehačky
  • sůl
  • hladká mouka
  • vejce 
  • strouhanka

Postup:

Porce kuřete otřeme vlhkým ubrouskem, osolíme a obalíme v trojobalu. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do něj obalená stehna, zalijeme šlehačkou a pod poklicí pečeme v dobře vyhřáté troubě při 180° C cca 25 minut. Po této době sundáme poklici a dopékáme 20 minut. Hotové kuře má zlatavou barvu.

Doporučená příloha: brambory v různých úpravách, dušená zelenina, čerstvá zelenina, kompoty

Celková doba přípravy je 1 až 1,5 hodiny.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.