Kuřecí plátky s křenovým dipem a granátovým jablíčkem
Kuřecí maso zase trochu jinak. A k němu exkluzivní křenový dip a vyladěná rýže.
- 4 plátky kuřecích prsíček po cca 150 g
- mletý pepř
- citronová šťáva i kůra
- 1 lžíce oleje
- hladká mouka
- olej na smažení
- sůl
- Na dip: 200 ml kysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- špetka cukru
- citronová šťáva
- 1 PL jemně nastrouhaného křenu (může být více či méně, podle chuti)
- sůl
- granátové jablko (event. brusinkový džem nebo kompot)
Kuřecí prsa podélně rozřízneme a lehce naklepeme, stačí jen rukou. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a citronovou šťávou. Naskládáme do skleněné nebo porcelánové misky a posypeme trochou citronové kůry. V chladničce necháme ½ až 1 hodinu proležet.
Zatím si připravíme dip. V misce dobře promícháme smetanu s majonézou a ochutíme cukrem, citronovou šťávou, osolíme, nakonec vmícháme nastrouhaný křen a necháme vychladit.
Proleželé maso necháme okapat, následně ho obalíme v hladké mouce a v rozpáleném oleji po obou stranách opečeme do růžova. Podáváme s připraveným dipem a zrníčky granátového jablíčka, které ostrou chuť křenu trochu srazí a velmi dobře se s ním kombinují.
Vhodnou přílohou je vařená či dušená rýže. K její přípravě zkuste použít trochu kurkumy, získá nádhernou barvu a jak je známo, kurkuma nemá téměř žádnou chuť a vůni, zato však velmi mnoho látek, potřebných našemu zdraví.
Miroslava Kuntzmannová
Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.