Kuřecí stehýnka podle sládka
podle paní Mirky
Suroviny:
8 ks kuřecích stehýnek
1 lžička kmínu
400 ml černého piva
3 lžíce kečupu
sůl
Postup:
Očištěná kuřecí stehýnka osolíme, okmínujeme a naskládáme do pekáče. Zalijeme pivem a kečupem. V předehřáté troubě pečeme cca 45 minut. Během pečení maso obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
Příloha: bramborový knedlík
Celková doba přípravy cca 55 minut
4 porce
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.