Kynutá velikonoční nádivka

podle paní Nadi z Rokycan

Ingredience
  • uzené maso (nejlépe bůček)
  • 10-15 rohlíků
  • 10-15 vajec (vajec dáváme tolik, kolik dáme rohlíků)
  • kopřivy
  • pepř
  • česnek
  • sušená petrželka
  • drcený kmín

Z uzeného masa uvaříme polévku. Nakrájíme 10 až 15 rohlíků. Rozklepneme 10 až 15 vajec a oddělíme zvlášť bílky a žloutky. K nakrájeným rohlíkům přidáme žloutky a vše zalijeme uzenou polévkou. Směs by měla být hustá jako na hluchec. Ochutíme kopřivami, pepřem, česnekem, petrželkou a kmínem. V případě, že je těsto řídké zahustíme trochou krupičky. Přidáme droždí a našlehaný sníh z bílků. Necháme vykynout. Vlijeme na sádlem vymazaný pekáč a pečeme 1/2 - 3/4 hodiny.

Výhodou této nádivky je, že neokorá tak rychle jako klasická.