Langoše
podle paní Libuše z Kovčína.
Suroviny:
300 ml mléka
250 ml zakysané smetany
2 vejce
2 lžičky soli
800 g hladké mouky
1 kostka droždí
Postup:
Z mléka, droždí a špetky cukru uděláme kvásek. Do něj přidáme ostatní suroviny
a vypracujeme těsto. Z něj pak tvarujeme placky a smažíme po obou stranách v oleji.
Tip autorky receptu:
Těsto po zadělání můžeme zabalit do mikrotenového sáčku, který uložíme do lednice. Ukrajujeme z něj dle potřeby, vydrží i týden.
Mažeme, sypeme a zdobíme podle chuti.
Těsto lze použít i na pizzu nebo slané tyčinky. Podáváme se zeleninovým salátem.
Celková doba přípravy je 30 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka