Paštika z drůbežích jater
podle Martina Havlíka z Hotelové školy, Plzeň, U Borského parku 3
Suroviny:
500 g drůbežích jater
100g másla
1 malá cibule
4 stroužky česneku
sůl
paštikové koření
pepř
brandy nebo portské
Postup:
Drůbeží játra zbavíme všech nejedlých částí a necháme přes noc namočené v mléce, aby byly jemnější.
Druhý den játra podusíme na cibulce s česnekem doměkka a necháme zchladnout.
Po zchladnutí přidáme koření, sůl, brandy a vyšleháme se změklým máslem.
Paštiku necháme zhruba 30 minut v lednici ztuhnout.
Paštika z drůbežích jater vydrží v chladu 3-4 dny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.