Paštika z drůbežích jater

podle Martina Havlíka z Hotelové školy, Plzeň, U Borského parku 3

Suroviny:

500 g drůbežích jater
100g másla
1 malá cibule
4 stroužky česneku
sůl
paštikové koření
pepř
brandy nebo portské

Postup:

Drůbeží játra zbavíme všech nejedlých částí a necháme přes noc namočené v mléce, aby byly jemnější.

Druhý den játra podusíme na cibulce s česnekem doměkka a necháme zchladnout.

Po zchladnutí přidáme koření, sůl, brandy a vyšleháme se změklým máslem.

Paštiku necháme zhruba 30 minut v lednici ztuhnout.

Paštika z drůbežích jater vydrží v chladu 3-4 dny.

autor: Martin Havlík

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.