Rizoletky
podle paní Anny z Krásné u Aše.
Suroviny na 4 porce:
- 4 palačinky
- 200 g vařeného, pečeného nebo dušeného masa
- 50 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 ml vývaru
- 50 g cibule
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- trojobal (mouka, vejce, strouhanka)
- tuk na smažení
Postup:
Maso jemně umeleme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso a osmahneme. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Vznikne hustá kaše.
Palačinky rozprostřeme, dáme na ně náplň, stočíme, překrojíme na polovinu, obalíme v trojobalu a usmažíme.
Doporučená příloha: špenát nebo vařené brambory.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.