Rizoletky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Anny z Krásné u Aše.

Suroviny na 4 porce:

  • 4 palačinky
  • 200 g vařeného, pečeného nebo dušeného masa
  • 50 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml vývaru
  • 50 g cibule
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • trojobal (mouka, vejce, strouhanka)
  • tuk na smažení

Postup:

Maso jemně umeleme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso a osmahneme. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Vznikne hustá kaše.

Palačinky rozprostřeme, dáme na ně náplň, stočíme, překrojíme na polovinu, obalíme v trojobalu a usmažíme.

Doporučená příloha: špenát nebo vařené brambory.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.