Paštika z drůbežích jater

podle Martina Havlíka z Hotelové školy, Plzeň, U Borského parku 3

Suroviny:

500 g drůbežích jater
100g másla
1 malá cibule
4 stroužky česneku
sůl
paštikové koření
pepř
brandy nebo portské

Postup:

Drůbeží játra zbavíme všech nejedlých částí a necháme přes noc namočené v mléce, aby byly jemnější.

Druhý den játra podusíme na cibulce s česnekem doměkka a necháme zchladnout.

Po zchladnutí přidáme koření, sůl, brandy a vyšleháme se změklým máslem.

Paštiku necháme zhruba 30 minut v lednici ztuhnout.

Paštika z drůbežích jater vydrží v chladu 3-4 dny.

autor: Martin Havlík

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.