Pikantní těstoviny s uzeným masem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Michala Haase z restaurace Hamrovka v Dobřívě

Suroviny pro 4 porce:


500g těstovin
300g uzené plece
100g cibule
100g anglické slaniny
200g čerstvé papriky
200g rajčat
1 větší stroužek česneku
1 lžičku cukru
špetku chilli koření
bazalku
40 ml olivového oleje
sůl


Postup:

Na rozpálený olej dáme nakrájenou anglickou slaninu a cibuli, přidáme nakrájenou papriku, spařená a oloupaná pokrájená rajčata. Lehce podusíme. Teprve pak osolíme a přidáme cukr, chilli koření a bazalku.
Vmícháme na kostky nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a provaříme.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, dáme na talíř, přelijeme omáčkou a dozdobíme petrželkou a zbylou bazalkou.

autor: šéfkuchař